Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧ, ΕΤΟΥΣ 2013-14 ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΕΠΑ.Λ. ΔΕΣΚΑΤΗΣ



Στις 14 Μαΐου 2014 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του γηπέδου καλαθοσφαίρισης  του σχολικού συγκροτήματος των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δεσκάτης, η παρουσίαση των σχολικών προγραμμάτων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δεσκάτης σε κοινή παρουσίαση των προγραμμάτων όλων των σχολείων. Από το 1ο  ΕΠΑ.Λ. Δεσκάτης παρουσιάστηκαν τέσσερα προγράμματα (ένα πολιτιστικό και τρία αγωγής υγείας) τα οποία εκπονήθηκαν το σχολικό έτος 2013-14 με εξαιρετική επιτυχία τόσο στην υλοποίηση όσο και στα αποτελέσματα. Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές και οι γονείς του σχολείου μας.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν τα προγράμματα:

1) Έκδοση σχολικής ηλεκτρονικής εφημερίδας με τίτλο: Ε-ΠΑΛμοί (και ηλεκτρονική διεύθυνση http://e-palmoi.blogspot.gr

2) Διατροφή - Διατροφικές συνήθειες και μεταλλαγμένα τρόφιμα.

3) Κυκλοφοριακή συνείδηση και αγωγή.

4) Υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Υλοποιήσαμε σχολικά  προγράμματα, που πρόβαλαν και άνοιξαν το σχολείο μας στην κοινωνία. Αναπτύχθηκαν δεσμοί φιλίας μεταξύ των μαθητών. Καλλιεργήθηκε ένα κλίμα αμεσότητας μεταξύ
καθηγητών και μαθητών. Οι μαθητές εμπλούτισαν την κριτική τους ικανότητα, αρθρογραφώντας για τους προβληματισμούς τους, και συμμετέχοντας στις δράσεις του σχολείου μας. Υπήρξε μία δημιουργική συνεργασία και σύμπνοια και το αποτέλεσμα μας ενθαρρύνει  να συνεχίσουμε και τη  νέα σχολική χρονιά.

Το γεγονός πως οι μαθητές αγκάλιασαν όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των προγραμμάτων με θέρμη και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συντέλεσε στην άρτια εκπόνηση τους. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στην απρόσκοπτη  συνεργασία με τους γονείς.

Μέσα σε ένα κλίμα δημιουργικότητας, συνεργασίας και εθελοντισμού δοκιμάσαμε νέες εμπειρίες μέσω  των προγραμμάτων, για τις οποίες οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό και αμείωτο ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια της υλοποίησής τους.
 Στόχος των όποιων δράσεων και πρωτοβουλιών είναι η πραγμάτωση του βαθύτερου νοήματος της παιδείας. Ευελπιστούμε να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση και την επόμενη σχολική χρονιά με νέες ιδέες και πρωτότυπες δράσεις. Η βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής του σχολείου μας θα ήταν σίγουρα ένας πολύ σημαντικός σύμμαχος.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 1ου ΕΠΑ.Λ. ΔΕΣΚΑΤΗΣ