Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Υποβολή μηχανογραφικών δελτίων από την Τρίτη έως τις 14 Ιουλίου.

Από την ερχόμενη Τρίτη έως και τις 14 Ιουλίου θα μπορούν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων να υποβάλλουν, ηλεκτρονικά, το μηχανογραφικό τους δελτίο ενώ από σήμερα, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθυνθούν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password ) για την υποβολή του δελτίου.

 «Aπό την Tρίτη 24 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 14 Ιουλίου, οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο. Εκεί μπορούν να βρουν τον αριθμό εισακτέων, βάσεις παλιότερων ετών, συχνές ερωτήσεις, το έντυπο Μηχανογραφικό Δελτίο με τις οδηγίες του και φυσικά το ηλεκτρονικό Μηχανογραφικό Δελτίο.
Aπό τις 24-6-2014, οι υποψήφιοι δεν θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το Μηχανογραφικό Δελτίο, αλλά μόνο να το επεξεργαστούν και να κάνουν Προσωρινή Αποθήκευση, ώστε, αφού εξοικειωθούν με την εφαρμογή, μετά την ανακοίνωση των βαθμών να μπορούν και να οριστικοποιήσουν το Μηχανογραφικό Δελτίο.
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν
θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο.
Μετά την Οριστικοποίηση, που πρέπει να γίνει μέσα στην προθεσμία ,οι υποψήφιοι δεν μπορούν να αλλάξουν το Μηχανογραφικό Δελτίο. Με την Οριστικοποίηση το Μηχανογραφικό Δελτίο αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου (πάνω δεξιά στη σελίδα) και πρέπει αυτό το οριστικοποιημένο Μηχανογραφικό Δελτίο να το εκτυπώσουν ή/και να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους. Σε όλες τις ανωτέρω διαδικασίες, η ηλεκτρονική εφαρμογή με ένα φιλικό στο χρήστη περιβάλλον, δίνει συνέχεια οδηγίες για τα βήματα του υποψηφίου».Με την είσοδο στο ηλεκτρονικό Μηχανογραφικό Δελτίο, βλέπουν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία τους, τα τμήματα ταξινομημένα ανά πεδίο (για τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄) ή ανά τομέα (για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ-Α΄). Αφού κάνουν μια πρώτη επιλογή με κάποιες προτιμήσεις, αρχικά πρέπει να επιλέξουν Προσωρινή Αποθήκευση. Αυτή τη διαδικασία της Προσωρινής Αποθήκευσης μπορούν να την κάνουν όσες φορές θέλουν, μέχρι να νιώσουν έτοιμοι. Στην τελική τους επίσκεψη, θα περάσουν πάλι όλα τα πρώτα βήματα, αν θέλουν θα αλλάξουν πάλι κάποιες προτιμήσεις τους και θα φτάσουν στο τελικό βήμα της Οριστικοποίησης.
ΥΠΟΒΟΛΗ
Όπως σημειώνεται από το υπουργείο Παιδείας «μηχανογραφικό δελτίο μπορούν να υποβάλουν: Οσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του 2014 και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο.
Οσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2012 ή 2013, διεκδικώντας το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.
Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα Λύκειά τους, τα οποία θα λειτουργούν αρκετές μέρες.
Εφιστάται η προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.
Οι ειδικές περιπτώσεις υποψηφίων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια) έχουν καταργηθεί και άρα δεν απαιτείται κανένα σχετικό δικαιολογητικό. Μετά την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι υποψήφιοι θα διεκδικούν τη μεταφορά της θέσης τους».