Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Μηχανογραφικό δελτίο ΕΠΑΛ για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση το 2021).


Δικαίωμα να υποβάλουν φέτος μηχανογραφικό δελτίο για το 10% έχουν οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερήσιων ΕΠΑΛ το 2019 ή το 2020, οι οποίοι διεκδικούν ποσοστό του 10% τωνθέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι υποψήφιοι είχαν συμμετάσχει στις επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις το 2019 ή το 2020, δεν δικαιούνται να είναι υποψήφιοι φέτος για το 10% των θέσεων. Η δημιουργία του κωδικού ασφαλείας (password) από όλους τους ανωτέρω υποψηφίους για υποβολή μηχανογραφικού δελτίου, θα γίνεται σε οποιοδήποτε ημερήσιο ΕΠΑΛ, κατά προτίμηση σε εκείνο της αποφοίτησής τους ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους.
Όσοι απόφοιτοι ΕΠΑΛ, με κατάθεση Αίτησης-Δήλωσης έτους 2021, είχαν δηλώσει υποψηφιότητα για νέα εξέταση και τελικά δεν προσήλθαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ σε ΚΑΝΕΝΑ μάθημα, μετά την ανακοίνωση των βαθμών των πανελλαδικών εξετάσεων προσέρχονται στο ΕΠΑΛ τους, ώστε να υπαχθούν στο ποσοστό του 10% των θέσεων, χωρίς νέα εξέταση, εφόσον το επιθυμούν, και να αποκτήσουν password. Αν στο μεταξύ έχουν ήδη αποκτήσει password (στο διάστημα 25 με 30-6-2021), απλώς θα ακυρωθεί το πρώτο και θα ισχύσει το δεύτερο password.

Δικαιολογητικά για τον κωδικό ασφαλείας

Οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ για το 10% των θέσεων, χωρίς νέα εξέταση, για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο ΕΠΑΛ τους κατά περίπτωση την αστυνομική ταυτότητα/ διαβατήριο και τη Βεβαίωση συμμετοχής έτους 2019 ή 2020.

Σε κάθε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο ΕΠΑΛ η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΔΩ