Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ

Δικαίωμα να υποβάλουν φέτος Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ έχουν:

α. Οι υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση και συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑΛ του 2021. Για την υποβολή του εν λόγω ΠΜΔ θα χρησιμοποιήσουν τον κωδικό ασφαλείας (password) που θα έχουν ήδη δημιουργήσει  (βλέπε παρακάτω).

β. Οι τελειόφοιτοι των Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑΛ του τρέχοντος σχολικού έτους που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ του 2021. Η δημιουργία του κωδικού ασφαλείας (password) από αυτούς τους υποψηφίους για υποβολή του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, θα γίνεται στο ΕΠΑΛ που φοιτούσαν.

Δικαιολογητικά για τον κωδικό ασφαλείας.

Οι υποψήφιοι Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑΛ που εξετάστηκαν φέτος, για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ακολουθούν την εξής  διαδικασία:

θα επιδεικνύουν στο ΕΠΑΛ τους το δελτίο εξεταζομένου ή την αστυνομική τους ταυτότητα/διαβατήριο. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο ΕΠΑΛ η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή. 
Όσοι απόφοιτοι ΕΠΑΛ,

 Οι τελειόφοιτοι των Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑΛ του τρέχοντος σχολικού έτους που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ του 2021, θα επιδεικνύουν στο ΕΠΑΛ τους την αστυνομική τους ταυτότητα/ διαβατήριο. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο ΕΠΑΛ η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.

Διευκρινίζεται ότι για την υποβολή του ΠΜΔ αρκεί η κατοχή Απολυτηρίου και δεν είναι απαραίτητο να έχει αποκτηθεί και το Πτυχίο Ειδικότητας.