Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Συμμετοχή του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δεσκάτης στην Εθελοντική Εβδομάδα «Let’s do it Greece».

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Δεσκάτης συμμετείχε στην «Εβδομάδα Eθελοντισμού Let’s do it Greece 2014», την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο υλοποιείται με μία εβδομάδα δράσεων μέσα στη σχολική κοινότητα, προκειμένου να γίνει ο  σχολικός χώρος  πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος. Η καμπάνια αποτελεί την ελληνική εκδοχή του «Let’s do it world», τη μεγαλύτερη εθελοντική καμπάνια σε παγκόσμια κλίμακα, με συμμετοχή 108 χωρών.
Οι δράσεις υλοποιήθηκαν την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στα θέματα του περιβάλλοντος, της προστασίας της φύσης αλλά και της αισθητικής βελτίωσης-καθαριότητας του Σχολείου.. Οι μαθητές, μέσω της καμπάνιας «Let’s do it Greece», ήρθαν σε επαφή με τις αρχές του εθελοντισμού, επέδειξαν υπεύθυνη στάση απέναντι στα περιβαλλοντικά προβλήματα, συνεργάστηκαν και απέκτησαν κοινό όραμα για ένα μέλλον αειφορίας.


Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής, οι μαθητές κινητοποιήθηκαν, προκειμένου να επιφέρουν ευχάριστες αλλαγές στη σχολική τους καθημερινότητα. Ανέλαβαν, εθελοντικά, να βελτιώσουν αισθητικά το χώρο τους βάφοντας τους εξωτερικούς τοίχους του Σχολείου μας και φυτεύοντας λουλούδια στο σχολικό παρτέρι. Ουσιαστική και ιδιαίτερα αποτελεσματική υπήρξε η συνεργασία των μαθητών με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και με το Δήμο Δεσκάτης που υποστήριξε και ενεθάρρυνε τη Δράση των παιδιών.
Συγχαίρουμε τους μαθητές μας για την ολοκλήρωση των δράσεων, για την εξαιρετική προσπάθεια και την άψογη συνεργασία τους, τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας.

                                                                                               Από το 1ο  ΕΠΑ.Λ. Δεσκάτης