Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑ.Λ. ΔΕΣΚΑΤΗΣ


         Οι μαθητές του Τομέα Γεωπονίας ,στα πλαίσια των εργαστηριακών μαθημάτων του τομέα τους,επισκέφτηκαν μετην επίβλεψη και καθοδήγηση των Υπεύθυνων Καθηγητών, κ. Υφαντή Αθανάσιου και κ. Γούλα Θεοδώρας:
α) Στις 20-11-2013 την επιχείρηση της κ. Παπαντώνη Όλγας  στη Δεσκάτη, όπου ενημερώθηκαν αλλά και συμμετείχαν οι ίδιοι στη διαδικασία παραγωγής προϊόντων με τη βοήθεια και την καθοδήγηση του προσωπικού της επιχείρησης.

β) Στις 5-3-2014 τη Μονάδα Επεξεργασίας Γάλακτος και  Τυροκομικών Προϊόντων «ΑΦΟΙ Χατζηζήση» όπου περιηγήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις και παρακολούθησαν την επίδειξη των εργασιών από το εξειδικευμένο προσωπικό της επιχείρησης.


γ) Στις 1-4-2014 την επιχείρηση των κ. Δημήτρη και Ανδρέα Νιάκα. Οι μαθητές μας παρακολούθησαν τις καλλιεργητικές φροντίδες στον οπωρώνα.

 

Οι μαθητές της Α΄τάξης του σχολείου επισκέφτηκαν:
α) Στις 2-4-2014 το Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Δεσκάτης στα πλαίσια του Projectπου εκπονούν με θέμα : «Λαογραφική προσέγγιση εθίμων, ηθών και τραγουδιών Δεσκάτης» υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού, κ. Ρόζου Αλεξίας. Τα πλούσια εκθέματα εντυπωσίασαν τους μαθητές μας και τόνωσαν το ενδιαφέρον τους για τη Τοπική ιστορία.


β) Στις 10-4-2014 το αρτοποιείο του κ. ΠιτιλάκουΑντωνίου στα πλαίσια του εκπαιδευτικού Προγράμματος «Ασφάλεια και Υγιεινή στους χώρους Εργασίας». Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη του Προγράμματος, κ. ΚέφουΕλισσάβετ, περιηγήθηκαν στους χώρους εργασίας και ενημερώθηκαν για τον ασφαλή τρόπο λειτουργίας των μηχανημάτων αλλά και τις προδιαγραφές υγιεινής στην παρασκευή των προϊόντων.



γ) Στις 28-4-2014 το Κέντρο Υγείας Δεσκατης στα πλαίσια του ίδιου Προγράμματος. Τους μαθητές υποδέχτηκε η ιατρός, κ. Αρμπάρα η οποία τους ενημέρωσε σχετικά με την αντιμετώπιση ατυχημάτων-τραυματισμών στους χώρους εργασίας.
            Ο Σύλλογος Καθηγητών και η Διεύθυνση του Σχολείου ευχαριστεί θερμά όλες τις τοπικές επιχειρήσεις και τους φορείς που φιλοξένησαν εγκάρδια τους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δεσκάτης συμβάλλοντας ουσιαστικά στο εκπαιδευτικό έργο του σχολείου μας και στην επαγγελματική κατάρτιση των σπουδαστών μας.
                                                                            

                                      1o ΕΠΑ.Λ. Δεσκάτης