Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΕΣΚΑΤΗΣ


Μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου θα πραγματοποιούνται οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2016-2017.
Οι απόφοιτοι του ΕΠΑ.Λ. αποκτούν Απολυτήριο Λυκείου και Πτυχίο ειδικότητας τεχνικού με σκοπό την άμεση απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας. Ταυτόχρονα, για όσους το επιθυμούν, υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Α.Τ.Ε.Ι.) ή σε Στρατιωτικές Σχολές και Σώματα Ασφαλείας κατόπιν Πανελλαδικών εξετάσεων. Από φέτος,  σχολικό  έτος 2016-2017,  οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ. έχουν πρόσβαση και στα Πανεπιστήμια (Α.Ε.Ι.) και στη Σχολή Πυροσβεστικής ποσοστιαία, μέσω των ίδιων  Πανελλαδικών εξετάσεων.
Στην Α΄ Τάξη του ΕΠΑ.Λ. μπορούν να εγγραφούν οι κάτοχοι Απολυτηρίου Γυμνασίου.
Στην Β΄ Τάξη του ΕΠΑ.Λ. μπορούν να εγγραφούν όσοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την φοίτηση τους:
1.       στην Α’ Τάξη του ΕΠΑ.Λ.
2.       στην Α’ Τάξη του ΓΕ.Λ.
Επίσης, μπορούν να εγγραφούν οι κάτοχοι Απολυτηρίου ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Λ. ή οι κάτοχοι πτυχίου ΕΠΑ.Λ. για απόκτηση 2ου πτυχίου.

Στη Γ΄ Τάξη εγγράφονται όσοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την φοίτηση τους στη Β΄ τάξη  του ΕΠΑ.Λ.

Για του απόφοιτους της Γ’ τάξης κατά το σχολικό έτος 2016-2017 προβλέπεται μέσα από τον θεσμό του «Προαιρετικού Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας», η δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον υπό την εποπτεία του σχολείου (με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μισθό στο 75% του κατώτατου μισθού, κανονική ασφάλιση και άδειες) και συμπληρωματικής εργαστηριακής εκπαίδευσης στο σχολείο. Οι απόφοιτοι αυτού του έτους θα μπορούν μετά από εξετάσεις πιστοποίησης να αποκτήσουν πτυχίο επιπέδου 5 και άδεια άσκησης επαγγέλματος.

EΠΑ.Λ. ΔΕΣΚΑΤΗΣ