Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ Δικαιολογητικά εγγραφής στα ΕΠΑ.Λ.


\
Όσοι μαθητές/τριες έχουν κάνει Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης για το ΕΠΑ.Λ. Δεσκάτης (Α΄Β΄Γ΄τάξη), για να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους, παρακαλούνται να προσκομίσουν στο σχολείο ως τις 30-6-2017 τα παρακάτω δικαιολογητικά: 
Δικαιολογητικά εγγραφής στα ΕΠΑ.Λ.
Για την εγγραφή μαθητή/τριας στα Επαγγελματικά Λύκεια οι ενδιαφερόμενοι καλούνται, προκειμένου να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους, να υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Το έντυπο της Αίτησης Εγγραφής
2. Την Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης για ΕΠΑ.Λ. εκτυπωμένη.
3. Τον Τίτλο Σπουδών:
α) Απολυτήριο Γυμνασίου το οποίο είτε έχει αποσταλεί απ’ ευθείας στο ΕΠΑ.Λ. της επιλογής του σύμφωνα με τη δήλωση που είχε κατατεθεί στη Γ΄ Γυμνασίου, κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους στο οποίο εκδόθηκε ο τίτλος είτε προσκομίζεται από τον μαθητή/τρία ή τον κηδεμόνα του/της ή Ενδεικτικό Γ΄ τάξης του παλαιού εξαταξίου Γυμνασίου.
β) Φωτοαντίγραφο πτυχίου ή απολυτηρίου σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν. 4250/2014 (Α΄ 74) για όλες τις περιπτώσεις όπου αυτό αποτελεί τυπικό προσόν κατά τις διατάξεις του άρθρου 7 της παρούσας Υ.Α. Στην περίπτωση αυτή, για να ολοκληρωθεί η εγγραφή, πρέπει
το ΕΠΑ.Λ., στο οποίο γίνονται οι εγγραφές, να ζητήσει με έγγραφό του επαλήθευση τίτλου και ακριβές απόσπασμα του Μητρώου του/της μαθητή/τριας από το σχολείο έκδοσης του πτυχίου ή του απολυτηρίου.
ή
γ) Πιστοποιητικό Σπουδών του/της μαθητή/τριας από το σχολείο στο οποίο φοιτούσε ή από το σχολείο στο οποίο φυλάσσονται τα αρχεία σχολείου που καταργήθηκε. Στην περίπτωση αυτή, για να ολοκληρωθεί η εγγραφή, το σχολείο που εκδίδει το πιστοποιητικό σπουδών στέλνει το Ατομικό Δελτίο του/της μαθητή/τριας επισημοποιημένο στο σχολείο που γίνεται η εγγραφή, με την παρατήρηση ότι αυτό επέχει θέση επίσημου τίτλου εγγραφής. Σε όλες τις περιπτώσεις εγγραφής, αν έχει κατατεθεί πρωτότυπος τίτλος Απολυτήριου Γυμνασίου, αυτός δεν επιστρέφεται.
4. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 (Α΄ 75), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, του κηδεμόνα της/του μαθήτριας/τή ή της/του ιδίας/ου αν είναι ενήλικη/ας στην οποία να δηλώνεται:

i. Η νομιμότητα της άσκησης της κηδεμονίας σύμφωνα με το άρθρο 11 της παρούσης Υ.Α. σε περίπτωση που η μαθήτρια/της είναι ανήλικη/κος.
ii. Ότι η/ο εγγραφόμενη/ος μαθήτρια/ής δεν φοιτά σε άλλο ΕΠΑ.Λ. ή σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οποιουδήποτε Υπουργείου ή σε σχολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή σε Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.) ή σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), σύμφωνα με το άρθρο 8 της παρούσας Υ.Α. περί Διπλής Φοίτησης.
iii. Ότι η/ο εγγραφόμενη/ος μαθήτρια/ής δεν κατέχει πτυχίο, ούτε οφείλει μαθήματα προς απόκτηση πτυχίου, ίδιας ειδικότητας και επιπέδου με αυτό που επιθυμεί να αποκτήσει με την εγγραφή της/του.
iv. Ότι δεν κατέχει απολυτήριο τίτλο σπουδών, ούτε οφείλει μαθήματα προς απόκτηση απολυτηρίου, προκειμένου η/ο μαθήτρια/ής να αποκτήσει Απολυτήριο και Πτυχίο Ειδικότητας του Ν. 4386/2016 (Α΄ 83).
ή
Ότι κατέχει απολυτήριο τίτλο σπουδών, ή οφείλει μαθήματα προς απόκτηση απολυτηρίου, προκειμένου η/ο μαθήτρια/τής να αποκτήσει μόνο Πτυχίο Ειδικότητας του Ν. 4386/2016 (Α΄ 83).
v. Για την εγγραφή της/του μαθήτριας/τή στην Α΄ τάξη Επαγγελματικού Λυκείου απαιτείται επιπλέον να δηλωθούν στην ανωτέρω Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 (Α΄ 75) τα Μαθήματα Επιλογής που επιθυμεί να παρακολουθήσει η/ο μαθήτρια/ής. Η δήλωση αυτή μπορεί να τροποποιηθεί μέχρι την έναρξη των μαθημάτων, για τμήματα που ήδη λειτουργούν, λαμβανομένου υπόψη του ελάχιστου και του μέγιστου αριθμού μαθητών ανά τάξη.
ή
Για την ανανέωση εγγραφής της/του μαθήτριας/τή στη Β΄ τάξη Επαγγελματικού Λυκείου απαιτείται να δηλωθεί σε Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 (Α΄ 75) ο Τομέας που επιθυμεί να παρακολουθήσει η/ο μαθήτρια/ής. Η δήλωση αυτή μπορεί να τροποποιηθεί μέχρι την έναρξη των μαθημάτων, σε τμήματα που ήδη λειτουργούν, λαμβανομένου υπόψη του ελάχιστου και του μέγιστου αριθμού μαθητών ανά τάξη.
ή
Για την ανανέωση εγγραφής της/του μαθήτριας/τή στη Γ΄ τάξη Επαγγελματικού Λυκείου απαιτείται επιπλέον να δηλωθεί σε Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 (Α΄ 75) η Ειδικότητα που επιθυμεί να παρακολουθήσει η/ο μαθήτρια/ής. Η δήλωση αυτή μπορεί να τροποποιηθεί μέχρι την έναρξη των μαθημάτων, σε τμήματα που ήδη λειτουργούν, λαμβανομένου υπόψη του ελάχιστου και του μέγιστου αριθμού μαθητών ανά τάξη.
ή
Για την περίπτωση που κατά την ειδική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου μαθητής/τρια δεν έχει λάβει Απολυτήριο ή δεν έχει λάβει Πτυχίο ή δεν έχει λάβει κανένα
από τα δύο, δηλώνει σε Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 (Α΄ 75) , αν επιθυμεί να επαναλάβει τη φοίτηση σύμφωνα με το άρθρο 14 του Π.δ. 42/2017 (Α΄ 68).
Οι παραπάνω μεταβολές καταχωρίζονται στο Πληροφοριακό Σύστημα «Myschool» με ευθύνη του Διευθυντή του ΕΠΑ.Λ. εντός πέντε (5) ημερών από την ημερομηνία δήλωσης.
5. Πιστοποιητικό του Δήμου/της Δημοτικής Ενότητας στα Μητρώα της οποίας είναι εγγεγραμμένη/ος η/ο μαθήτρια/τής στην περίπτωση που δεν έχει αστυνομική ταυτότητα, ώστε να καταχωρίζονται τα στοιχεία της/του μαθήτριας/τή που ορίζονται στο άρθρο 6 της παρούσας Υ.Α.
6. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 2.ii. της υπ’ αριθμ. Φ. 6/304/75662/Γ1 Υ.Α. (ΦΕΚ 1296 Β΄ / 21-5-2014).