Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας 2019 - Δράση στο Μανουσάκειο ΕΠΑ.Λ. Δεσκάτης



Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2019 -θεσπισμένη ως Παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία- το «Μανουσάκειο» (1ο) ΕΠΑ.Λ. Δεσκάτης, θέλοντας να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές του για τα ζητήματα της αναπηρίας και των ειδικών αναγκών, πραγματοποίησε σχετική εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στο σχολείο με τη συμμετοχή όλων των μαθητών.




Αρχικά, έγινε μία σύντομη εισαγωγή αναφορικά με τη σημασία της ημέρας. Στη συνέχεια, διαβάστηκε το σχετικό μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και ακολούθησε προβολή του βίντεο «Το ραγισμένο δοχείο», ως αφόρμηση για προβληματισμό σχετικά με θέματα ειδικών αναγκών, αναπηρίας και ισότητας. Έπειτα, πραγματοποιήθηκε βιωματική δράση, το σενάριο της οποίας αναφερόταν σε περίπτωση μαθητή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Οι μαθητές, με την ενεργό συμμετοχή τους στη δράση, είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να ενημερωθούνε και να προβληματιστούν, αλλά και να εκφράσουνε τις στάσεις και απόψεις τους σχετικά με τη δυνατότητα συμπερίληψης στο γενικό σχολείο μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και/ή αναπηρία.
Την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της εκδήλωσης είχαν οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής του Τμήματος Ένταξης του σχολείου:
-          Σωτήριος Μπαλκίζας, Φιλόλογος ΕΑΕ
-          Ιωάννα Λαμπαδάρη, Μαθηματικός ΕΑΕ