Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Συμμετοχή της Β΄τάξης του Μανουσάκειου (1ου) Επαγγελματικού Λυκείου Δεσκάτης σε παιδαγωγικό εργαστήριο, της 4ης Πανελλήνιας Συνάντησης Θεολόγων του Πανελληνίου Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ»,υπεύθυνη παρουσίασης η θεολόγος καθηγήτρια του σχολείου μας κ. Σουλτάνα Γκαργκάνα

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 4ης Πανελλήνιας Συνάντησης Θεολόγων του Πανελληνίου Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ», με τη συνεργασία του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ., με θέμα «Οι άλλες Γλώσσες του Θεού. Ο διάλογος της Θεολογίας με την Τέχνη».

Στην συνάντηση αυτή, την δεύτερη μέρα , παρουσιάστηκε σε παιδαγωγικό εργαστήριο, η δουλειά των μαθητών και μαθητριών της Β΄τάξης του Μανουσάκειου Επαγγελματικού Λυκείου Δεσκάτης.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκε η επεξεργασία της 3.3 θεματικής ενότητας «Η χριστιανική κοινότητα σε έναν πολυπολιτισμικό κόσμο», με την μέθοδο της «μετασχηματίζουσας μάθησης μέσα από την τέχνη»που την ανέπτυξε ο υπεύθυνος του προγράμματος Αλέξης Κόκκος. Μέσα από την αισθητική εμπειρία που προσφέρουν τα έργα τέχνης και με ερωτήσεις εναύσματα, ενεργοποιήθηκαν η στοχαστική διάθεση και η ανοιχτή κριτική και δημιουργική σκέψη των μαθητών και μαθητριών.Έτσι προέκυψαν νέες ιδέες πάνω στο μελετόμενο θέμα και εμπλουτίστηκε η προσέγγιση του.

Οι συμμετέχοντες  στο συνέδριο εξέφρασαν πολύ θετικά σχόλια για τον τρόπο επεξεργασίας της θεματικής ενότητας και έδωσαν συγχαρητήρια στην Β΄τάξη του Μανουσάκειου Επαγγελματικού Λυκείου Δεσκάτης για τον τρόπο σκέψης και δουλειάς.

Περισσότερες πληροφορίες για την 4η Πανελλήνια Συνάντηση Θεολόγων του Πανελληνίου Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ»

Στον παραπάνω video μπορείτε να δείτε το Πατριαρχικό Μήνυμα στην 4η συνάντηση θεολόγων του Πανελλήνιου Συνδέσμου "ΚΑΙΡΟΣ".

Η 4η Συνάντηση ξεκίνησε με τον Χαιρετισμό και τις αναστάσιμες ευχές και ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου, τον χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργου Καλαντζή, το καλωσόρισμα του Κοσμήτορος της Θεολογικής Σχολής καθηγητή κ. Θεόδωρου Γιάγκου και του Προέδρου του Τμήματος Θεολογίας αναπλ. καθηγητή κ. Νίκου Μαγγιώρου, τον χαιρετισμό του εκπροσώπου του Ι.Ε.Π., συμβούλου για το Μάθημα των Θρησκευτικών κ. Σπύρου Κιουλάνη, και τέλος με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ» και καθηγητή στο Τμήμα Θεολογίας του ΕΚΠΑ κ. Χρήστου Καρακόλη. Την πρώτη μέρα πραγματοποιήθηκε στρογγυλή τράπεζα με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις ενώ την δεύτερη μέρα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά εργαστήρια.

Την οργανωτική και την επιστημονική ευθύνη της συνεδριακής συνάντησης ανέλαβαν μέλη του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου «Καιρός» από το Παράρτημα της Θεσσαλονίκης και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Οι εργασίες θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο τις προσεχείς ημέρες.