Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ UNICEF 2014



Στηρίξτε την εκστρατεία της UNICEF και σώστε τη ζωή χιλιάδων παιδιών!
Δωρεές τηλεφωνικά στο 801 500 12345 (καλείτε από σταθερό τηλέφωνο και απαντά άνθρωπος της UNICEF), με SMS: τη λέξη «ΠΑΙΔΙ» στο 54234, μέχρι και την Τετάρτη 9 Απριλίου (χρέωση 1 ευρώ+ΦΠΑ) και στοhttp://www.unicef.gr/emergncs/rm14.php
Δείτε μερικά σημαντικά στοιχεία για τον υποσιτισμό των παιδιών:
Ο υποσιτισμός θέτει τα παιδιά σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου και σοβαρής ασθένειας εξαιτίας συνηθισμένων παιδικών λοιμώξεων, όπως η πνευμονία, η διάρροια, η ελονοσία, ο ιός HIV/AIDS και η ιλαρά. Τα παιδιά με υποσιτισμό οξείας μορφής διατρέχουν εννιά φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν, από τα παιδιά που τρέφονται καλά. Τα τρία τέταρτα των παιδιών που λαμβάνουν θεραπεία μπορούν να αναρρώσουν.
- Παρά τις προόδους, ακόμη και σήμερα περίπου 18.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών πεθαίνουν κάθε μέρα, κατά κύριο λόγο από αιτίες που θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί.
- Το ένα τρίτο των θανάτων των παιδιών κάτω των 5 ετών μπορούν να αποδοθούν στον υποσιτισμό.
- Το ένα στα τέσσερα όλων των παιδιών κάτω των 5 ετών είναι καχεκτικό, εξαιτίας χρόνιου υποσιτισμού σε κρίσιμες περιόδους της ανάπτυξής του. Εκτιμάται ότι το 80% των καχεκτικών παιδιών του κόσμου ζουν σε μόνο 14 χώρες.
Η καχεξία και άλλες μορφές υποσιτισμού μειώνονται χάρη σε μια σειρά από απλά και δοκιμασμένα βήματα, όπως η βελτίωση της διατροφής των γυναικών, ό έγκαιρος και αποκλειστικός μητρικός θηλασμός, η παροχή συμπληρωμάτων βιταμινών και ιχνοστοιχείων καθώς και κατάλληλων τροφίμων - ειδικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και των δύο πρώτων χρόνων της ζωής ενός παιδιού.
Δείτε περισσότερα: http://www.unicef.gr/news/2014/dt1114.php
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: @ UNICEF Ghana/2013/mlongan