Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Δεσκάτης



Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε στο Δήμο Δεσκάτης η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Στα πλαίσια του εορτασμού, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του την επέτειο του «ΟΧΙ» κατά των κατακτητών.

Στην έδρα του «Καλλικρατικού» Δήμου Δεσκάτης, τη Δεσκάτη, οι εκδηλώσεις άρχισαν από νωρίς το πρωί με καμπανοκρουσίες, συνεχίστηκαν με την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης όπου εκφωνήθηκε και ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Δεσκάτης κ. Βελλή Αντώνη. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου της Εθνικής Αντίστασης όπου έγιναν και οι καταθέσεις στεφάνων. Έπειτα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όσων αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα και την ελευθερία και ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος από μαθητές του Γυμνασίου και του Α΄ και Β΄ Δημοτικού Σχολείου.













Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση ενώπιον των επισήμων, της μαθητιώσας νεολαίας των Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασίου και των Λυκείων της Δεσκάτης. Δημότες κάθε ηλικίας χειροκρότησαν την άψογη παρέλαση των μαθητών.





Μετά τη λήξη της παρέλασης ακολούθησε δεξίωση στο Δημαρχείο.

Στην Δημοτική Ενότητα Χασίων, τελέσθηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Καρπερού, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο και κατάθεση στεφάνων. Μετά τη δέηση ο δάσκαλος του 6/θεσιου Δημοτικού Σχολείου Καρπερού, κ. Τζιώλας Ιωάννης εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές από τα σχολεία όλων των βαθμίδων, οι οποίοι απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα πλήθους κόσμου που τους παρακολούθησε.

Μετά την παρέλαση ακολούθησε δεξίωση στο Δημοτικό κατάστημα Καρπερού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών, κ. Τιμολέων Κοψαχείλης, ο Δήμαρχος Δεσκάτης, κ. Νίκος Μίγκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Ιωάννης Χάτσιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και του Στρατού, καθώς και οι Διευθυντές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.