Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων και το Κέντρο Πρόληψης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» Γρεβενών στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Δεσκάτης



            Δύο επιμορφωτικές συνεδρίες πραγματοποιήθηκαν  στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Δεσκάτης στις 27 Μαρτίου 2014 κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου καθηγητών του Σχολείου μας. Γονείς και Εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν σε κοινή Συνεδρία από την Υπεύθυνη του Σταθμού, κ. Σακοράφα Μαρία και την Ψυχολόγο, κ. Σωτηρίου Κωνσταντίνα για θέματα-προβλήματα που αφορούν την εφηβική ηλικία. Το ενδιαφέρον Γονέων και Εκπαιδευτικών προκάλεσε γόνιμη συζήτηση γύρω από θέματα συμπεριφοράς και παιδαγωγικής καθοδήγησης των εφήβων και οδήγησε στην εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με ενδεικτικούς τρόπους αντιμετώπισης πιθανών προβλημάτων.
            Ταυτόχρονα, οι μαθητές του Σχολείου μας  συμμετείχαν σε βιωματική δράση, υποστηριζόμενοι από την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Πρόληψης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», κ. Ιορδανίδου Φανή. Συζήτησαν για θέματα διαπροσωπικών σχέσεων και συμπεριφοράς στο κοινωνικό περιβάλλον του Σχολείου, εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά και εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους.





Και η πρωταπριλιάτικη φωτογραφία μας με τις "σημαντικές" παρουσίες στην εκδήλωσή μας


            Η υλοποίηση μια τέτοιας εκδήλωσης μας ικανοποίησε ιδιαίτερα, καθώς έδωσε την ευκαιρία σε Γονείς , Εκπαιδευτικούς και Μαθητές να προβληματιστούμε από κοινού, να συζητήσουμε για ό,τι μας απασχολεί στην καθημερινότητα της σχολικής μας ζωής και να αναπτύξουμε σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης.