Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Το Μανουσάκειο ΕΠΑ.Λ. Δεσκάτης συμμετείχε και πρωτοπόρησε φέτος στο διεθνές πρόγραμμα ΤIPPING POINT και στους 100 MENTORS

 



Το Μανουσάκειο ΕΠΑ.Λ. Δεσκάτης συμμετείχε και πρωτοπόρησε φέτος στο διεθνές πρόγραμμα ΤIPPING POINT  και στους 100 MENTORS

 Καλέσαμε διαδικτυακά μέσα στην τάξη 9 μέντορες και δημιουργήσαμε 5 topics

Η Α΄ ΕΠΑ.Λ. ΚΑΙ Η Β' ΕΠΑ.Λ.

με την κα Ταραμάνη Λαζαρία (ΠΕ02)



Αυτή είναι η κοινότητα μεντόρων του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού “The Tipping Point” που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε μαθητή/φοιτητή από όλη την Ελλάδα, να μάθει πέρα από τα στερεότυπα, για καινούργια ακαδημαϊκά και επαγγελματικά μονοπάτια, καθοδηγούμενος από αυτούς που τα έχουν ήδη “περπατήσει” επιτυχώς.

 

Από την επίσημη σελίδα τους:

Στα 18 και τα 20 μας, όταν καλούμαστε να πάρουμε τις πιο σημαντικές αποφάσεις της ζωής μας για το τι θέλουμε θα γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, υπάρχει μια τεράστια αναντιστοιχία μεταξύ του υψηλού επιπέδου κρισιμότητας της στιγμής και του χαμηλού επιπέδου πληροφόρησης, δικτύωσης και εμπειρίας και βέβαια ασφάλειας που νιώθουμε σχετικά με την ορθότητα των αποφάσεων αυτών. Για αυτό χτίστηκε το 100mentors. 

Το 100mentors είναι μια πλατφόρμα, στην οποία δίνεις τα στοιχεία του background και του στάτους σου, των σπουδών σου, των προτιμήσεων σου και η πλατφόρμα συνδέει τον χρήστη, είτε αλγοριθμικά, είτε χειρωνακτικά (manually) με ανθρώπους-πρότυπα (mentors) που αντιστοιχίζονται με τα ενδιαφέροντα του.

Ο  ιδρυτής του 100mentors.com, Γιώργο Νικολετάκη, μίλησε για τους 100mentors, την ιστορία τους, την χρήση της πλατφόρμας και  τα σχέδια, την προοπτική που υπάρχει για το μέλλον της εταιρίας και το σήμερα.

"Θεωρούμε ότι το 100mentors είναι το πλέον αντικειμενικό εργαλείο ανεύρεσης μεντόρων, αποφοίτων και καθηγητών. Έχουμε φροντίσει να είναι άνθρωποι-υποδείγματα στον τομέα τους, υπάρχει ένα τεράστιο εύρος, μιλάμε για πάνω από 1.200 mentors σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα, οι οποίοι συνδέονται με 'μας με βάση το αντικείμενο τους, τις σπουδές τους".

Επιπλέον, ο Γ. Νικολετάκης μας επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν agency fees ή κάτι στο οποίο δηλώνεται προτίμηση συγκεκριμένου σχολείου ή εταιρίας ή οποιουδήποτε οργανισμού που εκπροσωπεί ο μέντορας. Ο κάθε μέντορας βρίσκεται εκεί ως αυθύπαρκτη προτίμηση/σύνδεση, εκπροσωπεί πανεπιστήμια, εταιρίες και οργανισμούς. Ο τρόπος που γίνεται η σύνδεση έχει να κάνει με το προφίλ και το ιστορικό/βιογραφικό των mentees (οι μαθητευόμενοι, αυτοί που αναζητούν συμβουλευτική, interview preparation, cv recruitment, ένα coaching γενικά για το industry που τους ενδιαφέρει). Έχουμε φτιάξει μια πλατφόρμα στην οποία θέλουμε να  εξασφαλίσουμε τη διαφάνεια των κριτηρίων, των reviews των ratings κλπ και από κει και πέρα είναι και η ευθύνη του χρήστη να βρει τι του ταιριάζει περισσότερο".

Η πλατφόρμα διαθέτει επίσης "πακέτα ολοκληρωμένων λύσεων", προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τους στόχους του κάθε χρήστη, με σειρά από υπηρεσίες, από εξειδικευμένους συνεργάτες ανά τον κόσμο, από standardized tests και professional certifications μέχρι industry specific mock interviews. 

Το θέμα είναι να ξυπνάς και να κοιμάσαι με τη σκέψη ότι αυτό που ξεκινάς μπορεί να ανατρέψει τα καθιερωμένα, τον τρόπο σκέψης, την αγορά, και βασικά εσένα τον ίδιο".